SLA's Methow Ski Cabin

 Cabin image

Cabin image

When asked to design a small ski cabin in the Methow Valley we chose to have a bit of fun with the existing irrigation canal on the property.  It is conveniently controlled so there is no danger of flooding.  The canal became the center of the cabin layout.

 The irrigation canal widens to create a small pond at the center of the design.  Large steps lead to the entry door and small stepping stones lead to the outdoor sauna.

The irrigation canal widens to create a small pond at the center of the design.  Large steps lead to the entry door and small stepping stones lead to the outdoor sauna.

The garage and storage are located on one side of the canal.  The living areas on the other.  A terrace and small pond form the center. 

The living area opens both to the pond area and to the view across the valley. 

 The main living area opens to the view.  Bedrooms are on each end.

The main living area opens to the view.  Bedrooms are on each end.

 Roofs roatate around the center.

Roofs roatate around the center.

The roof system is made of 3 shallow sloping shed roofs that drop snow away from outdoor spaces.  The structure is heafty enough to support snow on the roof for the winter.   That winter snow helps insulate the roof. In the spring the roofs shed snow away from the building.

 Large windows capture views across the valley.

Large windows capture views across the valley.